*Drayton, Charles, November 2, 1806, describing [[The Woodlands]], seat of [[William Hamilton]], near Philadelphia, PA (1806: 54, 57—58)<ref>Charles Drayton, “The Diary of Charles Drayton I, 1806,” Drayton Hall: A National Historic Trust Site, http://lcdl.library.cofc.edu/lcdl/catalog/lcdl:27554, [https://www.zotero.org/groups/54737/items/itemKey/HAARCGXN view on Zotero].</ref>
:“The [[Fence|<u>Fences</u>]] separating the [[Park]]-[[lawn]] from the Garden on one hand, & the office [[yard]] on the other, are 4 ft. 6 high. The former are made with posts & lathes—the latter with posts, rails & boards. They are concealed with evergreeens '''hedge'''—of juniper I think. . . .
:“. . . From the Cellar one enters under the bow window & into this Screen, which is about 6 or 7 feet square. Through these, we enter a narrow area, & ascend some few Steps [close to this side of the house,] into the garden—& thro the other opening we ascend a paved winding [[slope]], which spreads as it ascends, into the [[yard]]. This sloping passage being a segment of a circle, & its two outer [[wall]]s <u>concealed</u> by loose '''hedges''', & by the projection of the flat roofed Screen of masonry, keeps the [[yard]], & I believe the whole passage <u>out of sight</u> from the house—but certainly from the garden & [[park]] [[lawn]]. See the plan of the Grounds.
Changes - History of Early American Landscape Design
A Project of the Center for Advanced Study in the Visual Arts, National Gallery of Art
History of Early American Landscape Design
HEALD will be upgrading in spring 2021. New features and content will be available this summer. Thank you for your patience!

Changes

[http://www.nga.gov/content/ngaweb/research/casva/research-projects.html A Project of the National Gallery of Art, Center for Advanced Study in the Visual Arts ]
A Project of the Center for Advanced Study in the Visual Arts

National Gallery of Art, Washington